Uitblinken in het dagdagelijkse

Uitblinken in het dagdagelijkse

Zoveel mensen vragen me:”Isabelle wat is mijn meerwaarde of waarom ben ik hier op aarde?”. 

Mensen willen altijd grootste dingen doen omdat ze dan denken dat ze enige betekenis toevoegen aan het leven. Maar de ware levenskunst ligt juist verscholen in het kleine dagdagelijkse. In de alledaagse bewuste handelingen, in de dagelijkse uitdagingen die je leven vormen. Wanneer je onbewust en dus op automatische piloot in het leven staat, vind je alles zo normaal en gewoontjes, dat je het wonder van het leven en de natuur niet meer kan zien. 

 

Hoelang is het geleden dat jij nog verwonderen kon?

Ben jij je bewust van het wonder van de natuur en van je lichaam of sakker jij liever dat het beter en anders kon? Vind jij je lichaam maar gewoontjes en normaal, ondanks zijn miljarden functionerende cellen die zorgen voor werkende organen, ledematen, ademhaling, genezing. Ondanks het feit dat je lichaam zelfs een spiegel is van je emotionele toestand?  En nog zoek jij naar grootse dingen in het leven.

Vergeet maar het willen uitblinken, want dat is je armzielig ego dat zich onbewust is van zijn ziel. Leer om zoveel mogelijk bewust aanwezig te zijn in ELKE handeling die je verricht. De ware zen en levenskunst zit in het gewone alledaagse dat je helpt jezelf te ontwikkelen.  Enkel het onwetende ego kan het dagdagelijkse als gewoon aanzien. Dat je lichaam functioneert is maar gewoontjes maar owee als het niet meer functioneert dan wordt het plots iets ongewoons dat je aandacht wel verdient dan.

Ontspan jezelf en hou de dingen simpel en gemakkelijk voor jezelf en je leven zal je groots antwoorden. Door te zijn wie je bent kan je versmelten weer met het leven en aansluiten op de grootsheid van alles wat is. Dan wordt jij een scharnierpunt van waaruit de schepping kan blijven bestaan.

Laat het gewone dagdagelijkse je vervullen en verkrijg hierdoor vrede en geluk. Laat elke handeling een bron van vreugde zijn omdat je ontspannen en vol overgave aanwezig bent in het moment terwijl je heel bewust bent van waarmee je bezig bent.

By | 2017-06-06T21:26:17+02:00 juni 6th, 2017|Blog, Zelfontwikkeling|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment