Leven is beleven ipv beleefd te zijn.

Hay, probeer jij ook om je zo beleefd mogelijk te gedragen tov de anderen of heb jij de moed om zelf je eigen avonturen te beleven?

Wie bewust stilstaat bij het woord “beleefd” ontdekt al snel wat het betekent, nl een ervaring die voorbij is. Wanneer jij beleefd bent naar de ander toe, wil dat zeggen dat jij aansluit op die ander zijn oude beleving van het leven. Je sluit dan aan op een uitgeleefd (doods) patroon, iets uit het verleden. Wie authentiek is leeft in het nu en gaat voor een eigen beleving vanuit het hart. Wie leeft vanuit het hart is altijd liefdevol en laat ruimte voor het leven van de ander zonder er zich te laten in meezuigen door medelijden. Want het hart accepteert alle uitdagingen die het leven te schenken geeft.

Beleven doe je met je mannelijke energie.

Mannelijke energie is pulseren en vibreren waardoor je leven gepenetreerd wordt met kracht. Dankzij deze kracht is groei mogelijk.  Het is een actieve energie die voortstuwt. Wie leeft onderneemt actie, is onderzoekend en probeert dingen uit. Op die manier ben je als een schakel die aanschakelt op de kringloop van het leven. Dat is een positieve, actieve levendige manier van stromen. De mannelijke energie valt meestal ook met de deur in huis:” een hé ik ben hier mee bezig: wat denk je ervan of kan je me helpen hiermee, doe je mee, ….”. Dit is een uitgaande beweging die weinig terug verwacht want het deelt zijn energie. Het staat ook niet stil bij het andere want het schakelt gewoon aan en verwacht dat het andere ook gewoon stroomt en zijn ding doet.

Afgeleerde assertiviteit

Echter als kind werd deze mannelijke energie bruusk afgeblokt en als onbeleefd bestempelt omdat deze teveel haar gang gaat. Telkens je bezig was met je eigen ding kreeg jij een reprimande, sneer, afwijzing of werd je belachelijk gemaakt. Je werd ingelepeld met de gesel ipv met de zilveren lepel om je aan te passen aan de opgelegde normen. Je leerde dat het niet ok was om gewoon te zijn en je ding te doen. De bron van energie, je mannelijke pool werd afgesneden er te zijn en werd verplicht zich te beperken tot een voorgevormde vorm. Je eerste chakra, je wortels worden beknot. Groei werd op die manier in de kiem gesmoord en je sloot aan op de beleving van de ander: de beleefde mens kreeg vorm.

Een beleefde vorm is iets dat uitgeleefd is want het is een stuk van de ander. De vorm is er al dus er is niks meer mee te doen. Hierdoor komt je vrouwelijk energie (2de chakra) in de problemen, want zij is de vruchtbare bodem waarin iets kan kiemen. Maar beleefdheid heeft alle leven in de kiem gesmoord waardoor de vrouwelijke kracht blijft bedelen om leven.

Vaderdag 2017 BE

Beleefdheid verstikt vruchtbaarheid

Beleefd zijn is niks meer of minder dan het de ander naar de zin maken, het is reproductief werken ipv productief.  Wie authentiek zichzelf is kan dus als onbeleefd bestempelt worden. Ik ben bv een no-nonsens persoon en ik val meestal direct met de deur in huis. Bij mensen die zelf stevig in hun kracht staan wordt dit ontzettend gewaardeerd en sluiten zij gewoon aan door te antwoorden met waarmee zij bezig zijn. Doch bij mensen die kracht zoeken in de buitenwereld ( de hunkerende vrouwelijke energie) valt dat in hele slechte aarde. Bij die mensen dien je eerst hun protocol te volgen en verwachten zij voeding (energie) van je.  Je bent dus beleefd en geeft hen de aandacht door te vragen: “hoe het met hen gaat”. Dan kunnen zij klagen en zagen want omdat hun mannelijke energie het zwijgen opgelegd werd, leven zij passief dwz ze overleven juist. De realiteit is ook helemaal hun ding niet want ze hebben geen contact meer met hun mannelijke energie. De klagers, slachtofferrollen en zuigers zijn geboren. Deze mensen maken zich klein en verschuilen zich voor het leven want ze zijn losgekoppeld van hun daadkracht.

Ik nodig je graag uit om je mannelijke energie weer te activeren en je eigen ding te doen, niks meer te vragen of verwachten van de buitenwereld en lekker te genieten van het beleven en ervaren van nieuwe dingen in het nu.

Isabelle Lambrecht

By | 2017-06-06T18:39:13+02:00 juni 6th, 2017|Blog, Zelfontwikkeling|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment